Horndals IF - Bjursås IK 5-4 (1-3)

Skön moralseger mot Bjursås med siffrorna 5-4!

Ett skadedrabbat Horndal vann första seriematchen för säsongen!
Första halvlek en jämn historia där spelet pendlade lite fram och tillbaka.
Alik Mamedov gjorde 1-0 efter en halvtimmes spel efter en lång djupledsboll av Gustav Wäster.
5 minuter senare kvitterade de på hörna. Ofokus av oss i samband med den hörnan låg till grund för det målet.
Under sista minuten av första halvlek gjorde Bjursås lite onödigt 2 snabba mål, det sista i första halvlekens sista spark...
Oavgjort i halvtid kan tyckas ha varit rättvist, men icke... Underläge med 1-3...

I andra halvlek fick Bjursås en bra början då de på ett friläge kunde göra 1-4 redan i 48:e minuten.
Trots detta underläge trummade vi på och försökte visa att vi kunde ta oss tillbaka i matchen.
2-4 kom också efter 56 minuters spel efter att Magnus Sjöström vunnit boll på mitten och vände spelet snabbt i djupled till Alik Mamedov som i sin tur passade fint fram till målgöraren Peter Krantz. Bra omställning enligt skolboken.

Många på sidan kanske trodde att det då var kört för HIF efter att Tomas Karlsson-Mård blev utvisad med nästan en halvtimme kvar att spela. Blev helt tvärtom, verkar ha varit den tändvätska vi behövde! Vi visade enorm moral och tog över spelet totalt resten av matchen efter att ha gått ner på trebackslinje.

3-4 gjorde Mattias Änstgård i 73:e minuten efter pass snett tillbaka av Alik Mamedov.
4 minuter senare var kvitteringen till 4-4 ett faktum då Magnus Sjöström blev nerriven i straffområdet.
Alik Mamedov satte efterföljande straff säkert i mål!

Kan tyckas att vi då skulle ha försökt säkra oavgjort och tagit ner ytterligare en spelare i backlinjen.
Vi gick dock för segern då vi var enda laget på planen rent spelmässigt på slutet. Fanns då ingen anledning att backa.
Det gav resultat och vår skadade inhoppare Tony Nilsson kunde bli matchvinnare.
Han kom in de sista minuterna p.g.a. andra skador och kunde fastställa slutresultatet till 5-4 med en minut kvar att spela! Detta på passning av Peter Krantz som friställde just Tony som behärskat rullade in bollen i mål!

Vilken härlig inställning, en krigarseger med andra ord! Kändes som om vi också för en gångs skull kunde vinna även på bättre kondition än motståndarlaget!